Comisarul european pentru cercetare, în România

Comisarul european pentru cercetare, inovare şi ştiinţă Máire Geoghegan-Quinn se află, pentru două zile, în România şi va inaugura la Bucureşti, o expoziţie pe tema cercetării şi inovării în România.

Adăugat: 4 Octombrie 2013
Ultima actualizare:4 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Expoziţia reuneşte cele mai importante rezultate ale cercetării româneşti din ultimii 3 ani, materializate în investiţii, precum şi cele mai reprezentative proiecte finanţate din fonduri naţionale şi europene prin intermediul Ministerului Educaţiei.

Programul-cadru European de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare ORIZONT 2020 urmăreşte stimularea inovării, a cercetării şi a competitivităţii la nivel european pentru încurajarea creşterii economice şi a crearea de locuri de muncă.

Programul, care se va derula în perioada 2014-2020, beneficiază de un buget de 80 de miliarde de euro şi îşi propune inclusiv consolidarea poziţiei Uniunii Europene ca lider mondial în domeniul ştiinţific prin finanţarea de programe de cercetare cu impact în sănătatea şi securitatea alimentară, bioeconomie, eficientizarea sistemelor de transport, combaterea schimbărilor climatice, utilizarea eficientă a resurselor şi edificarea unor societăţi sigure, inovatoare şi incluzive.

Comisarul pentru cercetare, inovare şi ştiinţă apreciază că este nevoie de o nouă viziune pentru cercetarea şi inovarea europeană, pentru a asigura baza unei societăţi mai inteligente şi mai durabile.

Programul-Cadru ORIZONT 2020 reuneşte, pentru prima dată, toate fondurile Uniunii Europene destinate cercetării şi inovării, concentrându-se mai mult ca nicodată asupra transformării descoperirilor ştiinţifice în produse şi servicii inovatoare care oferă oportunităţi de afaceri şi contribuie la îmbunătăţirea vieţii oamenilor

În acelaşi timp, programul reduce drastic birocraţia prin simplificarea normelor şi procedurilor pentru atragerea mai multor cercetători de vârf, informează redactorul RRA.Autor:
Adriana Leu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza