Comisarul european Corina Crețu salută adoptarea legilor privind achizițiile publice

Corina Crețu speră că, după adoptarea noii legislaţii, România va reuşi să crească gradul de absorbţie a fondurilor europene.

Adăugat: 10 Mai 2016
Ultima actualizare:10 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Corina Crețu, comisar european
trimite pe mail

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a salutat în această după-amiază adoptarea de către Camera Deputaţilor a pachetului de legi privind achiziţiile publice.

În cursul dimineţii, comisarul european a criticat autorităţile de la Bucureşti pentru că au întârziat adoptarea acestor legi care trebuiau să fie puse în acord cu unele directive europene în materie, chestiune care risca să blocheze proiectele cu finanţare europeană.

După adoptarea noii legislaţii, Corina Creţu speră că România va reuşi să crească gradul de absorbţie a fondurilor europene.

"Era o urgenţă şi eram foarte îngrijorată pentru faptul că practic achiziţiile publice blocau toate programele operaţionale şi pentru prima dată beneficiarii nu puteau face nici un fel de achiziţie în lipsa normelor. De acum înainte, sperăm să se deblocheze şi celelalte chestiuni care sunt urgente şi să putem accelera ritmul la absorbţia fondurilor europene şi anul 2016 să nu fie un an pierdut din punct de vedere al fondurilor europene", a spus Corina Creţu.

Noul pachet de legi privind achiziţiile publice ar fi trebuit să fie armonizat cu câteva directive comunitare până la data de 18 aprilie, însă Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a reuşit să-l adopte doar astăzi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza