Comisarul european, Corina Creţu, preocupată de Masterplanul de transport

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, începe astăzi o vizită de trei zile la Bucureşti, în timpul căreia va arăta ce oportunităţi de finanţare există, cu bani europeni, pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Adăugat: 10 Martie 2015
Ultima actualizare:10 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european
trimite pe mail

Pe agenda sa va fi şi "Masterpanul de transport pentru România". 

Corina Creţu se întâlneşte astăzi cu ministrul transporturilor, după ce luna trecută a declarat că, la nivelul Comisiei Europene, se aşteaptă ca România să depună în mod oficial "Masterplanul pe transport" în ultima variantă. 

Comisarul european a precizat că "Masterplanul pe transporturi" este o precondiţie pentru aprobarea programului operaţional de infrastructură, dar şi alte proiecte de infrastructură care ar putea fi realizate cu bani europeni.

Între timp, la capitolul absorbţie de fonduri europene în cadrul politicilor de coeziune, potrivit Ministerului Fondurilor Europene, România a încasat în acest an peste 565 de milioane de euro de la Comisia Europeană, pentru cereri de plată transmise în 2014.

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a anticipat că la sfârşitul acestui an România va ajunge la o rată de absorbţie de aproximativ 80%. 2015 este un an extrem de important, pentru că e ultimul în care mai putem chelturi fondurile alocate de UE pentru perioada de programare 2007-2013.Autor:
Constanţa Comănici
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza