Comisarul european, Corina Creţu: Masterplanul va fi aprobat până la finalul lunii mai

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a anunţat miercuri la Turda, că Masterplanul în domeniul Transporturilor va fi aprobat până la finalul lunii mai.

Adăugat: 15 Aprilie 2015
Ultima actualizare:15 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european
trimite pe mail

UPDATE Prezentă miercuri, în judeţul Cluj, unde a vizitat stadiul în care se află autostrada Sebeş-Turda, Corina Creţu a mai spus că acest lucru va reprezenta un impuls suplimentar pentru realizarea unor proiecte precum cel al autostrăzii Turda -Sebeş.

Ea a amintit că această lucrare este finanţată  şi din fonduri europene.

În vizita sa, comisarului european Corina Creţu a fost însoţită de ministrul Transporturilor, Ioan Rus., dar şi de autorităţi locale.

Ioan Rus a declarat că după aprobarea masterplanului pentru Transporturi, România va putea atrage fonduri europene din categoria celor alocate pentru perioada 2014 -2020.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat că autostrada Turda-Sebeş va fi finalizată până în iunie 2016, iar în perioada 2017 - 2018 va fi finalizată şi autostrada Transilvania, de la Braşov la graniţa cu Ungaria.

Ioan Rus a mai promis că vor începe lucrările, cât mai curând, şi la autostrăzile Piteşti-Sibiu şi Comarnic-Braşov, transmite corespondentul RRA Claudiu Pădurean.

Corina Creţu a vizitat şantierul autostrăzii Sebeş-Turda împreună cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus şi cu reprezentanţii instituţiilor şi companiilor implicate.  

În cursul vizitei, comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu s-a întâlnit şi cu Gheorghe Ioan Vuşcan, prefectul judeţului Cluj şi cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Proiectul autostrăzii Sebeş-Turda, în lungime de 70 de km, este finanţat cu bani de la guvern, dar şi cu fonduri europene.

Executivul comunitar a aprobat finanţarea sa în toamna anului trecut.

Bugetul total este de peste 600 de milioane de euro.

Perioada aferentă execuţiei lucrărilor este septembrie 2014-iunie 2016, conform calendarului estimat privind implementarea proiectului din cererea de finanţare depusă de Guvernul de la Bucureşti, informează corespondentul RRA.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Claudiu Pădurean
Adăugat:
15 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza