Comemorare a pogromului de la Bucureşti, în pădurea Jilava

Pentru prima dată, pogromul din 21 ianuarie 1941 de la Bucureşti a fost comemorat ieri la faţa locului, în pădurea Jilava.

Adăugat: 22 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:22 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, a vorbit în prezenţa ambasadorilor SUA şi Austriei despre evenimentele petrecute acum 77 de ani, când 89 de evrei luaţi din diferite colţuri ale Bucureştiului au fost împuşcaţi în pădurea Jilava.

Locul masacrului este acum cunoscut , a spus directorul Centrului pentru studiul istoriei evreilor din România, Adrian Cioflângă.

"A fost identificat locul masacrului, ca parte a unui proiect din 2016. Sunt alte noutăţi care privesc identitatea criminalilor, pentru că au avut loc câteva procese după 1945 care au vizat criminali legionari care au participat la acest masacru şi în general la pogromul de la Bucureşti şi aceste documente erau puţin cunoscute până recent. Sunt mărturii importante despre cum s-au petrecut lucrurile în ianuarie 1941, despre suferinţa victimelor şi despre felul în care au acţionat criminalii", a spus Adrian Cioflângă.

La intrarea în pădurea Jilava a fost dezvelită o placă în memoria celor 89 de evrei ucişi de legionari în ianuarie 1941.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza