Comănescu: Este un moment favorabil pentru intensificarea relațiilor România - Iran

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Republicii Islamice Iran, Mohammad Javad Zarif, în marja participării la Conferinţa de Securitate de la München.

Adăugat: 13 Februarie 2016
Ultima actualizare:13 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Întrevedere Lazăr Comănescu – Mohammad Javad Zarif. Foto: MAE
trimite pe mail

Aflat la München, ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a felicitat astăzi Iranul pentru îndeplinirea măsurilor care au dus la declanşarea procesului de ridicare a sancţiunilor internaţionale, generate de programul nuclear al acestei ţări.

În cadrul întrevederii cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif, şeful diplomaţiei române a apreciat că este un moment favorabil unui nou nivel de cooperare între Iran şi comunitatea internaţională, dar şi pentru intensificarea relaţiilor bilaterale, în special în plan economic.

Ministrul iranian a apreciat nivelul relaţiilor româno-iraniene şi a subliniat interesul ţării sale pentru amplificarea acestora.

Potrivit unui comunicat, în viitorul apropiat este prevăzută o vizită a ministrului român de externe la Teheran, precum şi o nouă rundă de consultări politico-diplomatice în cursul anului 2016.

Vezi comunicatul MAE.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza