Comandantul trupelor americane în Europa salută eforturile României de modernizare a Armatei

România demonstrează că este un aliat de nădejde, angajat să continue să-şi modernizeze forţele armate, a declarat general locotenent Ben Hodges.

Adăugat: 16 Iulie 2017
Ultima actualizare:16 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comandantul trupelor americane în Europa, general locotenent Ben Hodges, a salutat, ieri, eforturile depuse de România pentru modernizarea Armatei.

Aflat la Cincu, în judeţul Braşov, unde a participat la una din etapele exerciţiului militar multinaţional "Saber Guardian 2017", oficialul american a reafirmat că Statele Unite sunt implicate în stabilitatea şi securitatea Europei.

"România demonstrează că este un aliat de nădejde, angajat să continue să-şi modernizeze forţele armate. Evident, vor fi investiţi 2% în Apărare, dar este mult mai mult decât atât. Este vorba despre calitatea tinerilor militari şi a comandanţilor lor în mod real angajaţi să contribuie la securitatea Mării Negre. A fost o nouă demonstraţie de ce România este un aliat atât de important al NATO", a subliniat Ben Hodges.

Comandantul trupelor americane în Europa, Ben Hodges, a mai spus că Statele Unite sunt angajate să contribuie la securitate în zona Mării Negre şi a fost de părere că exerciţiul "Saber Guardian" nu va duce la escaladarea tensiunilor cu Rusia.

Ideea a fost susţinută şi de preşedintele Klaus Iohannis, prezent şi el, ieri, la Cincu. Întrebat de jurnalişti dacă discuţiile despre achiziţionarea rachetelor Patriot şi recentele exerciţii militare tensionează relaţiile cu Moscova.

"Trebuie să vedem pentru ce se fac aceste achiziţii. Noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni. Noi ne pregătim să fim mai bine dotaţi, ca Armata noastră să beneficieze de dotări moderne eficiente. Este un lucru absolut necesar şi aceste dotări nu sunt gândite, repet, pentru a ataca pe cineva. Ele sunt gândite pentru a ne apăra, pentru a garanta securitatea românilor în România", a spus Klaus Iohannis. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza