Codurile penale revin la prevederile anterioare

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a respins, cu majoritate de voturi, ordonanţa 13 şi a adoptat ordonanţa 14.

Adăugat: 21 Februarie 2017
Ultima actualizare:21 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Final de traseu parlamentar pentru ordonanţa care modifică legislaţia penală şi pentru cea care o abrogă.

Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, a respins, cu majoritate de voturi, ordonanţa 13 şi a adoptat ordonanţa 14.

Potrivit documentelor aprobate, astăzi, de senatori, atât Codul Penal, cât şi cel de Procedură Penală revin la prevederile avute anterior intervenţiei prin ordonanţa 13.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru cele două acte normative, astfel că acestea merg la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

În cadrul dezbaterilor generale, liberalii au subliniat că adoptarea acestei ordonanţe a reprezentat un atac la justiţie şi au cerut majorităţii să nu mai aibă astfel de tentative.

Răspunsul PSD a venit din partea preşedintelui Comisiei Juridice, Eugen Nicolicea, care a afirmat că Ordonanţa 13 a fost respinsă în regim de urgenţă în cele două Camere ale Parlamentului, iar restul reprezintă doar declaraţii politice.

UDMR a atras însă atenţia că, în general, modificarea prin ordonanţă de urgenţă a Codului Penal, reprezintă o eroare, iar acest lucru a fost făcut şi anul trecut, şi anul acesta.

Deputaţii USR au arătat, în schimb, că această greşeală a Guvernului a avut şi o parte pozitivă, respectiv a provocat discuţii în societate, mai mult decât orice altă dezbatere privind statul de drept.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza