Codul Rutier, respins de comisiile din Senat

Codul Rutier a început cu stângul în Senat, unde nu a primit voturile necesare adoptării în comisiile de specialitate, însă proiectul va merge mai departe în plen.

Adăugat: 11 Februarie 2014
Ultima actualizare:11 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul de modificare a Codului Rutier nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a trece de comisiile de specialitate din Senat.

În favoarea actului normativ s-au pronunţat doar reprezentanţii PSD, în timp ce senatorii PNL şi PDL au votat împotrivă sau s-au abţinut. 

Senatorii liberali au propus respingerea documentului iniţiat de guvern, motivând că propunerile înainte de executiv vizează în special latura coercitivă a Codului Rutier. 

"Nu e nicio modificare de natură tehnică care să ajute la fluidizarea traficului. Cu atâtea modificări, cred că proiectul de la sine n-a fost bine conturat şi filozofia lui nu îndeplineşte cerinţele celor care conduc într-adevăr pe drumurile publice", a spus senatorul liberal Dian Popescu. 

Senatorul PSD Şerban Nicolae a adus argumente care îl contrazic pe colegul liberal din alianţa USL. 

"S-a spus că acest Cod Rutier a fost făcut în sensul introducerii unui plus de sancţiune. Mă văd în situaţia să fiu ăla care am propus păstrarea toleranţei zero la alcool, în timp ce codul propus de guvern a fost unul mai permisiv şi a propus o oarecare indulgenţă în privinţa consumului de alcool urmat de condusul pe drumurile publice", a declarat Şerban Nicolae.

Opoziţia s-a situat între cele două părţi, senatorul PDL Traian Igaş declarând că se abţine de la vot.

La finalul dezbaterilor, 12 senatori au votat pentru, cinci împotrivă şi şapte s-au abţinut.

Pentru ca documentul să treacă, era nevoie de 13 voturi favorabile.

În consecinţă, modificările la Codul Rutier merg către plenul Senatului cu propunere de respingere.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
11 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza