Codul Rutier intră marţi în dezbaterea Senatului

Comisiile Juridică şi cea pentru Apărare şi Administraţie din Senat au finalizat, luni, dezbaterea proiectului de lege privind modificarea Codului Rutier.

Adăugat: 10 Februarie 2014
Ultima actualizare:10 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit deciziilor luate de comisiile de specialitate, limita maximă de viteză cu care se circulă prin localităţi ar putea fi de 60 kilometri la oră, faţă 50 cât este în prezent.

De asemenea, senatorii au aprobat şi majorarea limitei maxime de viteză în afara localităţilor, pe drumurile expres.

Darius Vâlcov, preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică, senator PSD, a precizat redactorului RRA, că se doreşte creşterea vitezei pe drumurile expres.

"Noi dorim să mărim pentru drumurile expres viteza de la 100 la 110. De ce? Explicaţia este foarte simplă: drumurile expres se apropie mai mult de autostrăzi sau ar trebui să se apropie, decât de drumurile naţionale europene, iar pentru viteza din localităţi credem că fiecare îşi poate controla foarte bine viteza, astfel încât să evite accidentele. Totuşi, 50 de kilometri la oră pentru colegii senatori a părut puţin şi de aceea s-a acceptat şi această modificare, doar pentru categoria B", a explicat Vâlcov.

Votul în Comisii privind modificarea Codului Rutier va avea loc marţi, la ora 13:00, iar documentul va intra, apoi, în dezbaterea plenului Senatului, urmând să fie transmis ulterior Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz, a transmis redactorul Radio România Actualităţi.

Citeşte ultimele modificări la noul Cod RutierAutor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza