Codul Rutier aşteaptă votul pe Comisii în Senat

Comisiile Juridică, pentru Apărare şi Administraţie din Senat votează marţi proiectul de lege privind modificarea Codului Rutier, care a fost finalizat la începutul săptămânii.

Adăugat: 11 Februarie 2014
Ultima actualizare:11 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres: Senatul României
trimite pe mail

Potrivit proiectului, limita de viteză în localităţi creşte de la 50 la 60 de kilometri pe oră, dar se modifică şi anumite proceduri în acordarea amenzilor.

După votul de marţi, documentul va intra în dezbaterea plenului Senatului.

Pentru amenzile rutiere de până la 1700 de lei, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul sumei prevăzute, au decis Comisiile Juridică, pentru Apărare şi Administraţie Publică din Senat, prin proiectul legislativ de modificare a Codului Rutier.

Pe de altă parte, senatorii au respins un amendament adoptat anterior prin care conducătorii de autoturisme care au o vechime mai mică de un an de la obţinerea permisului de conducere erau obligaţi să fie însoţiţi de o persoană adultă, membru al familiei sau posesor al permisului, cu o vechime de cel puţin cinci ani, în deplasarea pe timp de noapte.

A fost respins şi amendamentul aprobat anterior care stabilea obligaţia pentru şoferii începători să nu conducă pe timpul nopţii pe drumurile acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei pentru anumite categorii de vehicule.

Potrivit unui alt amendament la proiectul de lege, se propune ca limita maximă de viteză în localităţi să fie de 60 de kilometri la oră, în loc de 50 de kilometri, cât prevede Codul Rutier aflat în vigoare.

De asemenea s-a votat ca limita maximă de viteză în afara localităţilor să fie de 110 kilometri pe oră pe drumurile expres pentru posesorii de permise auto categoria B.

Citeşte ultimele modificări la noul Cod RutierAutor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Daniel Neguţ
Adăugat:
11 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza