Codul Muncii la un pas de adoptare

Premierul Emil Boc va continua, marţi, discuţiile cu grupurile parlamentare din coaliţie pentru asumarea răspunderii Guvernului pe noul Cod al Muncii.

Adăugat: 22 Februarie 2011
Ultima actualizare:22 Februarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prima întâlnire a şefului executivului,  a fost  cu minorităţile naţionale, care susţin angajarea răspunderii guvernului pe noul Cod al Muncii.La întîlnirea de luni după-amiază,  premierul Emil Boc le-a prezentat grupului minorităţilor naţionale o serie de soluţii concrete, care, în opinia sa, vor flexibiliza piaţa muncii.   "În privinţa contractului individual de muncă pe durată determinată, s-a extins, prin propunerea pe care am făcut-o, de la 24 de luni la 36 de luni. În privinţa perioadei de probă, am flexibilizat şi aici cadrul legislativ, mărind perioada de probă de la 30 de zile la 90 de zile pentru funcţiile de execuţie. De asemenea, sporul pentru munca de noapte creşte de la 15% la 25%", a explicat Emil Boc.
Şi partidele din opoziţie au fost  chemate la discuţii, însă au  declinat invitaţia executivului. 

Opoziţia este nemulţumită de intenţia executivului, iar liderul PSD, Victor Ponta a anunţat că, marţi,  va avea discuţii cu sindicatele şi patronatele pe această temă.Liderul PSD, Victor Ponta, susţine că noul Cod al Muncii trebuie discutat mai întâi cu sindicatele şi patronatele.El mai spune că, în acest moment, este dificil de luat o decizie, în condiţiile în care Guvernul Boc modifică legea de la o zi la alta.  "Sperăm ca, din discuţia cu patronatele şi sindicatele, să ne lămurim vizavi de ce va conţine această intenţie de modificare a Codului Muncii. În mod evident, nu există niciun fel de logică pentru angajarea răspunderii guvernului" a declarat co preşedintele USL,Victor Ponta. Decizia finală privind angajarea răspunderii asupra noului Cod al Muncii va fi luată de guvern,  după discuţiile care urmează să aibă loc, marţi, cu reprezentanţii PDL, UDMR şi UNPR, informează redactorul RRA.
 Autor:
Dana Georgescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Februarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza