Codul fiscal şi votul prin corespondenţă, priorităţile sesiunii parlamentare

Partidele vor să adopte Legea votului prin corespondenţă cât mai repede, astfel încât să poată fi aplicată de la alegerile parlamentare din 2016.

Adăugat: 1 Septembrie 2015
Ultima actualizare:1 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Noul Cod Fiscal este  primul act normativ important pe agenda sesiune parlamentare care începe astăzi.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, spunea ieri că primul pe lista de priorităţi a social-democraţilor este Codul Fiscal.

O altă prioritate pentru PSD este Legea salarizării,  în timp ce Legea votului prin corespondenţă este deja în atenţia preşedintelui Camerei Deputaţilor social-democratul Valeriu Zgonea, care va prezenta în curând principiile care vor sta la baza actului normativ. 

"Domnul Valeriu Zgonea a spus că a finalizat proietcul de principii care trebuie să se regăsească în acest proiect de lege, care vor fi transmise către autoritatea electorală permanentă, care într-un termen rezonabil să ne trimită la fel partidelor parlamentare o formă pe care să o discută şi să o adoptăm rapid pentru a putea fi aplicată la alegerile parlamentare din 2016", a spus Liviu Dragnea.

Pentru liberali, Legea votului prin corespondenţă este principala prioritate.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu spune că este important ca actul normativ să fie adoptat cât mai urgent. 

"Dacă nu o publicăm până în 1 noiembrie, sau mă rog în jurul datei de 1 noiembrie există bineînţeles riscul major să nu poată vota românii din diaspora prin vot, prin corespondenţă la momentul alegerilor parlamentare din 2016", a spus Alina Gorghiu.

Liberalii au pregătit mai multe iniţiative privind irigaţiile, învăţământul profesional şi o nouă lege a Sănătăţii.

Priorităţile sesiunii parlamentare de toamnă vor fi discutate astăzi şi de coaliţia de guvernare care se reuneşte în şedinţă de la ora 10:00.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza