Codul Fiscal, modificat. Pensionarii cu pensii mici nu mai plătesc impozit

Codul Fiscal a fost modificat în aşa fel încât pensionarii care au pensii de până la 2000 de lei nu mai plătesc impozit.

Adăugat: 5 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:5 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Plenul Camerei Deputaţilor a votat astăzi legea de modificare a Codului Fiscal, astfel încât pensionarii cu venituri mici să nu mai plătească impozite.

Codul Fiscal a fost modificat în aşa fel încât pensionarii care au pensii de până la 2000 de lei nu mai plătesc impozit.

De asemenea, toţi pensionarii nu vor mai plăti contribuţia la asigurările de sănătate, care vor fi suportate de la bugetul de stat.

PNL a votat aceste modificări şi a depus un proiect de lege prin care toţi pensionarii să nu mai plătească impozit.

Şi majoritatea parlamentară a susţinut aceste modificări.

"Începem astăzi cu eliminarea impozitului pentru toţi pensionarii care au o pensie până în 2000 de lei şi reducerea contribuţiilor de asigurări de sănătate. Asta înseamnă că 5.200.000 de pensionari nu vor mai plăti contribuţiile de asigurări de sănătate şi, de asemenea, faptul că peste 4 milioane de pensionari nu vor mai plăti acel impozit de 16%", a spus deputatul PSD Rovana Plumb.

Din opoziţie, PMP a votat aceste modificări, în schimb, USR nu a fost de acord cu ele, pentru că nu se cunoaşte care este impactul bugetar pe care acestea pot să îl aibe.

Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe, votată

Deputaţii au mai votat astăzi şi legea care abilitează guvernul să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

Majoritatea parlamentară a susţinut că este nevoie de această lege, pentru ca executivul să funcţioneze aşa cum trebuie şi că toate actele normative adoptate în vacanţa parlamentară vor trece prin dezbaterea Parlamentului.

PNL a susţinut însă că sunt prea multe domenii pentru care Guvernul cere să fie abilitat în vacanţa parlamentară şi că acest lucru este neconstituţional.

"Nu bănuim Guvernul de necunoaştere a Constituţiei şi necunoaştere a legii, ci mai degrabă de interese ascunse", a spus deputatul liberal Raluca Turcan.

PNL a anunţat că a strâns semnăturile necesare şi de la USR şi PMP pentru a ataca la Curtea Constituţională această lege.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza