Codruţ Şereş, condamnat definitiv la 4 ani cu executare

Fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, în dosarul Hidroelectrica.

Adăugat: 29 Februarie 2016
Ultima actualizare:29 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: agerpres arhivă- Codruţ Sereş
trimite pe mail

Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a respins, astăzi, apelul declarat de Codruţ Şereş şi a menţinut sentinţa dată de instanţa de fond în martie 2014, care mai prevedea şi doi ani interzicerea dreptului de a exercita funcţii publice.

Amintim că pe 31 martie 2014, fostul ministru al economiei, Codruţ Sereş, a fost condamnat de instanţa supremă la patru ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul "Hidroelectrica".

Unele drepturi civile i-au fost, de asemenea, interzise timp de doi ani fostului demnitar.

"În perioada 2003  - 2004, inculpaţii au acţionat în sensul încheierii în mod ilegal a unui număr de patru contracte de furnizare de energie electrică, cu majorarea cantităţilor de energie electrică pe o perioadă de 9 - 10 ani, deşi Hidroelectrica SA nu avea dreptul să încheie în această perioadă contracte pe piaţa concurenţială pentru furnizare de energie electrică şi nici acte adiţionale la contractele aflate în derulare.
    
În sarcina lui Codruţ Şereş se reţine că, în calitate de ministru al Economiei şi Comerţului, a sprijinit gruparea constituită la nivelul conducerii SC Hidroelectrica SA, prin nedenunţarea şi omisiunea sesizării organelor judiciare a faptelor ilicite de care a luat cunoştinţă prin natura funcţiei deţinute, a dispus efectuarea de modificări asupra materialul realizat de Corpul de Control şi nu a luat măsurile care se impuneau pentru ca activitatea Hidroelectrica S.A. să se deruleze în mod legal", se preciza în comunicatul emis pe 30 septembrie 2011.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza