COD ROŞU de ninsoare în judeţul Buzău, nordul Brăilei şi sudul judeţului Vrancea

De la ora 15.00, meteorologii instituie cod roşu de ninsoare pentru judeţul Buzău, nordul Brăilei şi sudul judeţului Vrancea.

Adăugat: 26 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Avertizarea va fi în vigoare timp de şase ore, până duminică seară la 21:00.

Este pentru prima dată, de la introducerea codurilor de vreme rea, când specialiştii instituie iarna aceasta cea mai severă atenţionare: CODUL ROŞU

Şeful Administraţiei de Meteorologie, Ion Sandu, explică de ce măsura este acum necesară.

Ion Sandu: În jurul orei 15:00 meteorologii spun că, cu siguranţă, se întrunesc cele trei condiţii de emitere de cod roşu, calculează când se depăşesc 50 de centimetri în 24 de ore, viteza vântului este încă foarte mare şi intensitatea căderii de zăpadă este suficient de mare să se îndeplinească toate aceste condiţii, vor emite cod roşu între 15:00 şi ora 9:00 seara.

Tot la ora 21:00, Oltenia iese de sub codul galben, capitala şi cinci judeţe din Muntenia trec din cod portocaliu în cod galben, în vreme ce sudul Moldovei, Dobrogea şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi rămân sub cod portocaliu.

Ministerul Apărării Naţionale redislocă forţe de intervenţie

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a dispus, urmare a instituirii codului roşu, ca toate forţele suplimentare din judeţele Buzău, Vrancea, Brăila şi Galaţi să fie pregătite pentru intervenţii la solicitarea autorităţilor locale.

Potrivit unui comunicat al MApN remis, duminică, presei, ministrul a ordonat redislocarea forţelor şi a mijloacelor Diviziei 2 Infanterie către populaţia afectată de căderile masive de zăpadă din judeţele Brăila, Buzău şi Vrancea.

În prezent, militarii din garnizoana Sibiu se deplasează către intersecţia drumurilor dintre Braşov, Sibiu şi Râmnicu Vâlcea pentru a distribui alimente şi apă persoanelor blocate.

"Militarii Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă din Râmnicu Vâlcea continuă să acţioneze în localităţile Mădulari, Şuşani, Creţeni, Amărăşti şi Peşteana, din judeţul Vâlcea, pentru degajarea drumurilor publice. Un număr de 25 de militari cu 3 mijloace tehnice cu putere sporită, din Brigada 10 Geniu, de la Brăila, acţionează în localităţile Jirlău şi Galbenu pentru deblocarea căilor de acces. 29 de militari ai Batalionului 2 Infanterie, cu 4 mijloace tehnice, continuă acţiunile pentru deblocarea traficului rutier pe Autostrada A2", se arată în comunicat.

Sursa citată mai precizează că alţi 52 de militari cu 12 mijloace tehnice din cadrul Diviziei 1 Infanterie, Bazei 2 Logistice şi Bazei Sprijin Logistic acţionează în localităţile Boldeşti, Grădiştea, Sălciile, Baba Ana, Fulga şi Ciorani, din judeţul Prahova, pentru deszăpezirea şi salvarea persoanelor puse în pericol de ninsorile abundente, precum şi pentru transportul de materiale, apă şi hrană.

Potrivit MApN, 25 de militari, cu 2 mijloace tehnice, din Batalionul 33 Vânători de Munte, din Curtea de Argeş, execută o misiune pentru deblocarea unor turişti aflaţi într-o cabană izolată din zona Poienile Vâlsanului, judeţul Argeş, informează redactorul RRA.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Mădălina Verman
Adăugat:
26 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza