Cod portocaliu de inundaţii în nouă judeţe

Este cod portocaliu de inundaţii pe râuri din nouă judeţe din vestul şi sud-vestul ţării, valabil până la prânz. Pe alte cursuri de apă din cea mai mare parte a ţării este cod galben până la ora 18:00.

Adăugat: 20 Iunie 2016
Ultima actualizare:20 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Între timp, în mai multe judeţe au fost furtuni violente aseară - vântul a smuls mai multe acoperişuri şi copaci care au căzut peste maşini sau au blocat drumuri.

În Valea Jiului o ploaie torenţială a inundat aseară sute de locuinţe, iar drumurile şi calea ferată au fost colmatate pentru mai multe ore.

La Petroşani, cel mai grav afectat a fost cartierul Aeroport, acolo apa a ajuns în unele zone şi la un metru. Reţelele de canalizare nu au putut face faţă, iar echipele de la Inspectoratul local pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit cu bărcile pneumatice pentru evacuarea sinistraţilor.

La Lupeni, inundaţiile au afectat peste o sută de gospodării, iar DN 66A, care face legătură între Lupeni şi Uricani, a fost blocat pentru mai multe ore.

La Vulcan şi la Petrila mai multe pâraie au ieşit din matcă şi au inundat terenuri agricole, case şi drumuri.

Şi traficul feroviar pe relaţia Petroşani-Târgu Jiu a fost întrerupt aseară, după ce un copac doborât de furtună a căzut pe calea ferată.

Probleme au fost şi în judeţul Suceava - 23 de localităţi au fost afectate.

Drumul naţional 17 Suceava - Vatra Dornei a fost blocat pe ambele sensuri de mers la ieşirea din Gura Humorului din cauza aluviunior aduse de ploi pe carosabil.

În Arad ploaia torenţială a inundat zeci de străzi şi sute de gospodării, iar vântul puternic a smuls mai mulţi stâlpi de înaltă tensiune, ne-au transmis corespondeţii RRA.

În judeţul Mureş, la Brâncoveneşti, o fetiţă în vârstă de 2 ani a murit, copilul era într-o maşină peste care a căzut un copac doborât de vânt. Potrivit Agerpres, peste 40 de case din comuna Cuci au rămas fără acoperişuri în urma unei furtuni violente, iar calea ferată între Deda şi Bistriţa a fost blocată de copacii doborâţi de vânt, care au căzut peste firele de electricitate.Autor:
Nicoleta Turcu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza