Coaliția propune un nou pachet de măsuri sociale şi economice

Un nou pachet de măsuri sociale şi economice convenit de coaliţia de guvernare urmează să intre în vigoare de la 1 iulie.

Adăugat: 24 Mai 2022
Ultima actualizare:24 Mai 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Între aceste măsuri se numără amânarea ratelor la bănci pentru cetăţenii şi firmele cu probleme financiare, sprijin pentru pensionarii cu venituri mici, respectarea angajamentelor privind deficitul public.

Liderii coaliţiei de guvernare au decis, aseară, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice în valoare de 1,1 miliarde de euro.

Pachetul "Sprijin pentru România" prevede amânarea pentru nouă luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă; acordarea unui sfert din diferenţa de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaţilor din sistemul public şi acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2000 de lei sunt alte măsuri convenite de liderii coaliţiei de guvernare şi care intră în vigoare de la data de 1 iulie.

De asemenea, guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public.

Aceste măsuri prevăd diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile şi asistenţa socială, suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie, creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

Totodată, liderii coaliţiei de guvernare îşi propun accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR; în acest sens, coaliţia va face o evaluare lunară a stadiului atragerii acestor fonduri.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 mai, ora 7:01)Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Mai 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza