Coaliţia decide dacă se introduce impozitarea pe cifra de afaceri

Coaliţia de guvernare va decide astăzi dacă renunţă sau nu la impozitarea pe cifra de afaceri.

Adăugat: 17 Iulie 2017
Ultima actualizare:17 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea
trimite pe mail

Liderul PSD, Liviu Dragnea a precizat săptămâna trecută că Ministerul Finanţelor face o serie de simulări pentru aplicarea unor măsuri fiscale din programul de guvernare.

El a insistat că nu se va renunţa la impozitarea pe cifra de afaceri pentru companiile aflate sub pragul de 500 de mii de euro. 

"Nu se renunţă la impozitul pe cifra de afaceri, la afacerile sub 500.000 de euro. Este un bun câştigat de către mediul de afaceri care trebuie păstrat. Nu ştiu ce a declarat premierul, dar dacă are deja simulări şi analize, în coaliţie le prezintă şi dacă sunt argumente, sigur", a declarat Dragnea.  

Reporter: Dumneavoastră le-aţi făcut primul evaluarea? 

Liviu Dragnea: Şi eu, şi premierul Tudose şi a spus premierul Tudose că atunci când sunt gata, el le prezintă. 

Liberalii atrag atenţia că măsurile fiscale pe care intenţionează să le introducă executivul sau creşterea artificială a salariului minim, pot afecta atât companiile private, cât şi întreaga dezvoltare economică a ţării.

Liderul PNL, Ludovic Orban: 

"Toate măsurile fiscale introduse nu urmăresc altceva decât să lovească în moalele capului mediul de afaceri, companiile, oamenii care au spirit antreprenorial, care au iniţiativă economică, oamenii care lucrează, care creează, care construiesc, oamenii care în general au performanţă, oamenii care creează plusvaloare."Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza