Coaliţia de guvernare stabileşte data convocării sesiunii extraordinare a Parlamentului

Liderii coaIiţiei discută la această oră, despre convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, după ce săptămâna trecută, executivul a adoptat o serie de ordonanţe de urgenţă.

Adăugat: 7 August 2017
Ultima actualizare:7 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea (dreapta) şi Călin Popescu Tăriceanu
trimite pe mail

Întâlnirea are loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, unde participă şi premierul Mihai Tudose, împreună cu câţiva miniştri, transmite reporterul RRA.

Un punct pe agenda discuţiilor este convocarea Parlamentului României în sesiune extraordinară.

Motivul: Executivul a aprobat săptămâna trecută o serie de ordonanţe care prevăd, printre altele, majorarea pensiilor de serviciu în funcţie de coeficientul de inflaţie sau plafonarea indemnizaţiei pentru coreşterea copilului la 8.500 de lei lunar.

O altă ordonanţă stabileşte ca salariile poliţiştilor să fie majorate cu 10%, iar cele ale personalului civil cu 15%.

De asemenea, Executivul a aprobat şi trecerea ELCEN din subordinea Ministerului Economiei la Primăria Generală a Capitalei.

Pentru ca toate aceste ordonanţe aprobate de guvern să producă efecte, este nevoie de convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară în termen de cinci zile de la primirea acestor documente.

La şedinţă participă şi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, iar discuţiile s-ar putea axa inclusiv pe stadiul investiţiilor în infrastructură.

Este prezent şi ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa, şi este posibilă o discţie pe tema rectificării bugetare, chiar dacă aceasta a fost anunţată pentru luna septembrie.

Nu este exclusă nici activitatea comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009, în contextul în care în această săptămână este programată o nouă şedinţă a Comisiei.

La şedinţă participă şi alţi miniştri cum ar fi cel al economiei, cel al muncii, ministrul de interne, precum şi Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.


 Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza