CNAS susţine că problemele legate de cardul de sănătate sunt în curs de rezolvare

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate susţine că nu au fost semnalate probleme care să ducă la blocarea sistemului în urma utilizării cardului de sănătate.

Adăugat: 4 Mai 2015
Ultima actualizare:4 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"La primele ore ale dimineţii se realizau concomitent în sistem 9.000 de accesări cu cardul de sănătate. Astăzi, până la ora 11:00, s-au primit peste 75 de sesizări de la furnizorii de servicii medicale care au întâmpinat probleme la utilizarea cardului. Aceste probleme au fost rezolvate sau erau în curs de soluţionare în cel mai scurt timp. Nu au fost semnalate probleme care să ducă la blocarea sistemului", a precizat CNAS, într-un comunicat.

Echipe de specialişti de la toate casele de asigurări se află în teren pentru a identifica şi a acorda asistenţă furnizorilor de servicii medicale.

CNAS le solicită acestora să respecte legislaţia în vigoare şi să acorde serviciile cu card de sănătate celor care l-au primit, dar şi fără card de sănătate celor care încă nu au intrat în posesia lui.

Preşedintele CNAS: Sistemul funcţionează!

Sistemul informatic din sănătate funcţionează, iar serviciile medicale sunt acordate şi persoanelor care nu au intrat în posesia cardului de sănătate, a declarat, luni, Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

El a explicat că pot exista unele întârzieri în sistem cauzate de numărul mare de accesări pe secundă - peste 9 mii.

Vasile Ciurchea a făcut apel la furnizorii de servicii medicale şi la pacienţi să înţeleagă importanţa introducerii acestui sistem şi să privească cu înţelegere şi calm eventualele probleme inerente apărute la implementare.

Amintim că Societatea Naţională de Medicină a Familiei afirma, într-un comunicat, că funcţionarea cardului de sănătate este nesatisfăcătoare.

În document se preciza că medicii din toată ţara au primit mesaje de eroare la încercarea de a activa cardurile pacienţilor, iar din acest motiv consultaţiile au fost extrem de greu de făcut.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza