CNAS: Sistemul informatic al cardului de sănătate este funcțional

Purtătorul de cuvânt al CNAS precizează că nu există sesizări la Casă potrivit cărora sistemul cardului de sănătatate ar ridica probleme.

Adăugat: 5 Mai 2015
Ultima actualizare:5 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Specimen card de sănătate
trimite pe mail

Sistemul informatic care permite operarea cardului naţional de sănătate este funcţional, precizează CNAS.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihaela Tănase, dă asigurări că în prezent nu există blocaje, ci doar întârzieri în procesare.

În plus, în prima zi a zilei de ieri, numărul serviciilor medicale şi farmaceutice validate cu cardul de sănătate a crescut, a mai spus Mihaela Tănase.

"Nu avem sesizare la CNAS că sistemul cardului de sănătate ridică probleme. Mai mult decât atât, dacă sistemul nu funcţionează poate verifica calitatea de asigurat a acestora pe site-ul CNAS-ului, aşa cum era procedura şi până la introducerea cardului de sănătate şi, în baza verificării calităţii de asigurat, poate acorda servicii medicale pacienţilor, fără ca aceştia să resimtă blocarea accesului la servicii medicale în astfel de situaţii", a spus Mihaela Tănase.

Precizarea purtătorului de cuvânt al CNAS a fost făcută după ce vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, doctor Sandra Alexiu, a reclamat astăzi blocarea sistemelor de verificare a calităţii de asigurat şi de eliberare a reţetelor.

Ministerul Sănătăţii le atrage atenţia medicilor de familie că sunt obligaţi prin contract să acorde asistenţă pacienţilor de pe listele lor, indiferent dacă au card sau nu şi să nu-şi argumenteze refuzul prin faptul că sistemul electronic s-a blocat.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza