CNAIR promite peste 100 kilometri de autostradă în 2019

Compania de Drumuri promite pentru anul acesta peste 100 kilometri de autostradă.

Adăugat: 2 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:2 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii CNAIR estimează că vor inaugura şase loturi cu o lungime însumată de aproape 120 km. În anul care s-a încheiat, drumarii au reuşit să deschidă doar 60 km.

Centenarul Marii Uniri nu ne-a adus cei 100 km de autostradă promişi la început de 2018, dar drumarii vor să-şi ia revanşa şi să depăşească anul acesta borna simbolică a celor 100 kilometri de autostradă nouă.

Teoretic, nu ar trebui să fie prea greu, din moment ce pe Autostrada Lugoj-Deva două loturi de aproximativ 40 kilometri sunt aproape finalizate din 2018 şi vor fi deschise circulaţiei la vară.

Este vorba despre loturile trei şi patru ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, dar încă nu vom avea şosea de mare viteză fără întrerupere de la Sibiu la Nădlac 2.

Explică Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al companiei de drumuri.: Lugoj-Deva 3 şi 4, cei 43 kilometri din care 41 aproape sunt finalizaţi, mai sunt cei 2 kilometri şi vom deschide circulaţia. Rămâne în lucru secţiunea cu tunelurile, unde momentan devierea se va face pe DN 68A. Sperăm ca în decurs de doi, trei ani să finalizăm şi acea secţiune de 13 kilometri şi în acel moment se va circula continuu de la Sibiu la Nădlac. În ceea ce priveşte Autostrada Sebeş-Turda, vorbim de 41 kilometri din cei 70 kilometri ai Autostrăzii 10.

Ultimele două loturi, cu o lungime totală de 35 kilometri, sunt pe Autostrada A3 Turda-Târgu Mureş. Este vorba despre segmentele de la Iernut la Câmpia Turzii, cu stadiu fizic de execuţie cuprinsă acum între 20 şi 60%.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza