CNADNR ar putea fi restructurat

Ministerul Transporturilor propune reorganizarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere.

Adăugat: 11 August 2016
Ultima actualizare:11 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, noua entitate ar urma să gestioneze infrastructura rutieră, astfel încât să fie asigurată dezvoltarea pe termen lung a reţelei de transport, în conformitate cu obiectivele asumate faţă de Comisia Europeană.

"Prin proiectul de act normativ se propune reorganizarea CNADNR (care își va schimba denumirea în Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere n.r) și înființarea unei companii distincte pentru gestionarea infrastructurii rutiere astfel încât să fie asigurată dezvoltarea pe termen lung a rețelei de transport TEN-T Centrală și Globală, în conformitate cu obiectivele asumate față de Comisia Europeană, iar neadoptarea cadrului legal de reorganizare constituie o situație excepțională care conduce la întârzieri în implementarea proiectelor și la decomiterea unor sume importante de bani din bugetul Uniunii Europene. Aceste întârzieri au impact direct asupra dezvoltării economice viitoare a României", se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Întârzierile în realizarea proiectelor se traduc în pierderi importante de bani din bugetul Uniunii Europene şi au impact negativ direct asupra dezvoltării economice viitoare a României - relevă nota de fundamentare publicată pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Reporterul Radio România Actualităţi, Alexandru Lancuzov, precizează că proiectul de ordonanţă pentru reorganizarea CNADNR va fi în dezbatere publică până la data de 21 august.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza