Cîțu: Sumele alocate României prin PNRR ar putea scădea

România are, la fel ca şi celelalte ţări, posibilitatea de a ajusta Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă dacă anumite proiecte nu s-au derulat conform programării.

Adăugat: 31 Ianuarie 2022
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu, președintele PNL. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, susţine că sumele alocate României prin PNRR ar putea scădea, întrucât la finalul anului trecut produsul intern brut a fost mai mare decât estimările luate în calcul de Comisia Europeană la stabilirea granturilor destinate României.

Liderul liberalilor a mai spus că România are, la fel ca şi celelalte ţări, posibilitatea de a ajusta Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă dacă anumite proiecte nu s-au derulat conform programării.

Florin Cîţu: Deocamdată, aşa cum sunt lucrurile, ştiţi foarte bine, este un PNRR aprobat cu un anumit procent. Aşa în declaraţii publice se pot spune multe lucruri şi poţi să optimizeze şi poţi să faci declaraţii publice, poţi să îţi faci o agendă politică. /.../ se fac aceste ajustări. România este vectima propiului succes, să zic aşa, pentru că am crescut mult mai rapid decât era estimat în PNRR şi atunci bineînţeles că sumele sunt ajustate, sumele erau prezentate ca la un PIB. Nu se pierd bani, veţi vedea că totul este ajustat, nu este ceva grav sau ceva dificil.

Florin Cîţu a mai spus că o eventuală renegociere a PNRR se va discuta în cadrul coaliţiei de guvernare doar dacă PSD va prezenta propuneri clare care să aibă şi acordul Comisie Europene.

Declaraţia vine în contextul în care social-democraţii i-au solicitat clarificări ministrului investiţiilor şi proiectelor europene după ce acesta a afirmat că fondurile destinate României prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ar putea scădea cu aproximativ două miliarde de euro.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Ianuarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza