Cîțu: Membrii Guvernului trebuie să lucreze intens pentru proiectele PNRR

Membrii Guvernului trebuie să lucreze intens în perioada următoare pentru a definitiva detaliile proiectelor incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, susține premierul Florin Cîțu.

Adăugat: 13 Mai 2021
Ultima actualizare:13 Mai 2021

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu, premierul României. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Membrii Guvernului trebuie să lucreze intens în perioada următoare pentru a definitiva detaliile proiectelor incluse în planul naţional de redresare şi rezilienţă astfel încât documentul final să nu întâmpine nicio problemă, spune premierul Florin Cîţu la finalul primei reuniuni a executivului de după seria de întâlniri pe care şeful Guvernului le-a avut la Bruxelles.

El a precizat că i-a asigurat pe oficialii europeni că fondurile alocate României pot fi folosite fără ca sustenabilitatea sau stabilitatea fiscală a ţării ale ţării să fie puse în pericol şi că vor fi duse la capăt reformele asumate.

Florin Cîţu: A trebuit să convingem Comisia Europeană că vom putea /.../, asta a fost tema discuţiei. De fapt, baza reformelor pe care le facem. A doua bineînţeles şi aici nu am dat înapoi, România are nişte priorităţi foarte clar: infrastructura, atât rutieră, cât şi feroviară, provocarea pentru miniştri în următoarele două săptămâni este să vină cu proiectele tehnice în aşa detaliu încât ele să fie nu aprobate, să fie avizate pozitiv de Comisia Europeană având în vedere standardele la care se lucrează şi în acest moment discuţiile au fost pe reforme, pe suma mare şi vom împărţi împrumuturile în perioada 2022-2026 şi pe priorităţile pe care le avem în România sunt infrastructură, gaze, spitale etc.

România se angajează la reforme în mai multe domenii în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ca cea a pensiilor, a salarizării din sistemul bugetar, reforma fiscală sau a administraţiei publice, spune premierul Florin Cîţu.

Angajamentele au fost bine primite, planul României este credibil şi poate fi aplicat, afirmă premierul.

În perioada următoare va continua dialogul cu responsabili europeni pentru a se ajunge la cea mai bună formă a PNRR, iar Florin Cîţu mai spune că va avea discuţii şi cu reprezentanţii PSD pentru a se obţine susţinerea în parlament în vederea adoptării documentului final.

Video:

 

Campania de vaccinare

Premierul Florin Cîţu a mai precizat că le-a cerut tuturor membrilor cabinetului său să se implice în campania de vaccinare, miniştrii, secretarii de stat, tot cabinetul iese în stradă în 22 mai pentru susţinerea campaniei.

În aceeaşi zi este programată finala Cupei României la fotbal, un eveniment cu spectatori la care primministrul spune că îşi doreşte să participe ca şi la un eveniment cultural, de asemenea cu spectatori, "începem să revenim la normalitate", afirmă Florin Cîţu.

El a dat din nou asigurări că de la 1 iunie se vor aplica măsuri generale de relaxare a restricţiilor.

Acestea ar putea fi stabilite mâine în cadrul Comitetului Interministerial, dar vor fi discutate şi în această după-amiază cu preşedintele Klaus Iohannis.

O şedinţă de lucru este programată să înceapă la această oră.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Mai 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza