Cîțu: Deficitul bugetar, peste 6% din PIB

Execuţia bugetului general consolidat în primele nouă luni ale acestui an a înregistrat un deficit de peste 6% din Produsul Intern Brut.

Adăugat: 28 Octombrie 2020
Ultima actualizare:28 Octombrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Execuţia bugetului general consolidat în primele nouă luni ale acestui an a înregistrat un deficit de peste 6% din Produsul Intern Brut, mare parte din acesta fiind determinat de măsurile de combatere a crizei sanitare, afirmă ministrul finanţe publice, Florin Cîţu.

Florin Cîţu: Jumătate, 3,51% din PIB sau 37,12 miliarde de lei sunt sume care au rămas la agenţii economici, prin facilităţi fiscale sau au ajuns prin investiţii. Am investit mai mult ca anul trecut cu 6,83 de miliarde de lei şi sunt 10,35 de miliarde de lei, plăţi cu caracter excepţional apărut de pe urma crizei generate de coronavirus.

Ministrul finanţelor a mai precizat că, în primele nouă luni, s-au cheltuit pentru investiţii 30 de miliarde de lei, din care aproape o treime au fost fonduri externe nerambursabile.

Cele mai semnificative sume au fost alocate transporturilor, apărării, lucrărilor publice, sănătăţii, mediului şi agriculturii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Octombrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza