Cîțu: Compensarea unei părţi din factura la energie nu rezolvă problema pe termen lung

Liderul PNL,Florin Cîţu, le-a cerut din nou partenerilor de guvernare să susţină un plan de investiţii în sectorul energetic, care ar putea avea ca efect preţuri mai mici la curent şi gaze naturale.

Adăugat: 30 Ianuarie 2022
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România trece printr-o perioadă de criză, cauzată de preţurile mari la energie şi de inflaţia în creştere, a spus ieri liderul PNL, Florin Cîţu, la o conferinţă de presă dedicată provocărilor economice şi sociale pe termen mediu şi lung.

Cu această ocazie, el a vorbit şi despre soluţiile pe care le propun liberalii în context.

Florin Cîţu le-a cerut din nou partenerilor de guvernare să susţină un plan de investiţii în sectorul energetic, care ar putea avea ca efect preţuri mai mici la curent şi gaze naturale.

Florin Cîţu: Compensarea unei părţi din factură rezolvă problemă acum, câteva luni de zile, nu rezolvă problema pe termen lung. În continuare eu susţin un pact sau un program de investiţii transpartinic, care să aloce o sumă clară de investiţii în sistemul energetic şi care să ducă la securitatea energetică a României până în 2026. Este momentul în care vom începe, bineînţeles, şi exploatarea în offshore şi, amintind de offshore, o urgenţă pentru această sesiune şi aş spune în primele săptămâni la acea sesiune o reprezintă adoptarea legii offshore, care ţine foarte mult de această securitate energetică a României.

Liderul PNL a adăugat că Guvernul ar trebui să menţină ţintele de reducere a deficitelor şi, în plus, să ajute Banca Naţională în efortul de a reduce inflaţia.

În opinia sa, există chiar riscul de hiperinflaţie dacă rata inflaţiei nu este adusă cât mai repede în intervalul ţintit de BNR.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Ianuarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza