Cîțu: Cheltuielile de personal vor scădea până în 2024

Premierul Florin Cîțu le-a cerut membrilor cabinetului să facă reformă în propriile ministere prin reducerea de posturi de directori sau comasarea direcţiilor.

Adăugat: 25 Mai 2021
Ultima actualizare:25 Mai 2021

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu, premierul României. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Cheltuielile de personal vor scădea ca procent din produsul intern brut până în 2024, a declarat într-un interviu la un post de radio, în această dimineaţă, premierul Florin Cîţu.

El a precizat că se doreşte un aparat public unde venitul să fie legat de performanţă, precizând că le-a cerut membrilor cabinetului să facă reformă în propriile ministere prin reducerea de posturi de directori sau comasarea direcţiilor.

Florin Cîţu: Aceste reforme, nu ar trebui să ne fie frică de ele. România a amânat reforme 30 de ani de zile. Noi nu le facem că ne spune Comisia Europeană sau FMI sau altcineva. Noi le facem că rezultatele pentru România sunt benefice. De aia le facem, tocmai de asta am cerut miniştrilor şi ei să facă reformă în propria ogradă. Dacă vrei, se poate. Anul trecut am reuşit la Ministerul Finanţelor să reduc numărul de directori generali, asta înseamnă şi economii la buget. S-a putut. Şi ministerul merge foarte bine, colectează. Mi s-a spus: vai, va fi dezastru. Nu, am colectat mai mult decât înainte, am mai economisit şi bani.

În ceea ce priveşte reforma pensiilor, şeful executivului a explicat că este nevoie de sustenabilitatea acestui sistem, pentru că în 15 ani foarte multe persoane vor ieşi la pensie şi acest sistem trebuie să susţină veniturile respective.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Mai 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza