Circa 50% dintre români nu folosesc Internetul

Românii accesează Internetul mai ales de pe desktop, îşi schimbă rar parola de e-mail, folosesc rareori internet banking, dar sunt relativ preocupaţi de securitatea informaţiilor personale, arată cel mai recent Eurobarometru care compara statele UE.

Adăugat: 10 Iulie 2012
Ultima actualizare:11 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aproape 50% dintre români nu accesează niciodată Internetul, pentru a trimite mesaje, a comunica cu prietenii, pentru a citi ştiri sau a cumpăra produse on-line.

Potrivit unui Eurobarometru publicat marţi, doar portughezii utilizează Internetul mai puţin decât românii, iar media europeană a celor care nu folosesc acest instrument este de 29 de procente.

Potrivit corespondentului Radio România la Bruxelles, cel mai mic procent de accesare a Internetului se înregistrează în Portugalia: 58%.

Utilizatorii români spun că folosesc Internetul mai ales când sunt acasă - 94%.

Peste 30% dintre ei la serviciu, doar 3 procente, când călătoresc.

România se află pe primul loc, în privinţa procentului de utilizare a unui calculator de birou - 83% şi, pe penultimul, înaintea Ungariei, la utilizarea calculatoarelor portabile.

Printre persoanele intervievate în România, 20% spun că fac cumpărături pe Internet, doar Portugalia are un procent mai mic - 17%, iar pe primele locuri se situează Suedia, Danemarca şi Marea Britanie.

Şi în privinţa tranzacţiilor bancare prin intermediul Internetului, România se alfă pe ultimele locuri.

Potrivit Comisiei Europene, utilizatorii Internetului sunt foarte preocupaţi de securitatea informatică - 12 procente dintre ei s-au confruntat deja cu fraudă on-line, iar 8% au fost victime ale furtului de identitate.Autor:
Carmen Valică
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
10 Iulie 2012
Ultima actualizare:
11 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza