Cioloş: România ar putea contracta fonduri UE pentru pomicultură

Comisarul Dacian Cioloş se declară îngrijorat de posibilitatea ca Ministerul Agriculturii să nu ia decizia înfiinţării unui subprogram european dedicat pomiculturii, subprogram ce ar putea beneficia de fonduri europene dedicate în perioada 2014-2020.

Adăugat: 8 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:8 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România va putea contracta fonduri europene pentru căutarea, cultivarea şi promovarea unor soiuri de pomi fructiferi rezistenţi la boli şi condiţii meteo nefavorabile.

Aflat vineri în vizită la Centrul de Cercetări Biologice din localitatea Jibou, judeţul Sălaj, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, s-a arătat îngrijorat de faptul că Ministerul Agriculturii ar putea bloca aplicarea acestui program din cauza birocraţiei.  

"Sper ca Ministerul Agriculturii să nu se încurce în birocraţie, să nu se încurce în lipsă de iniţiativă şi să ia această decizie. Eu sunt puţin îngrijorat pentru că am înţeles că există o tendinţă la Ministerul Agriculturii să lase programul deoparte pentru că, vezi Doamne, ar fi complicat şi cred că sectorul ar pierde foarte mult dacă s-ar întâmpla lucrul ăsta", a spus comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală.   

Dacian Cioloş a mai vizitat, vineri, banca de gene înfiinţată în oraşul Jibou, ce cuprinde soiuri vechi de meri şi peri cu rezistenţă la boli şi la conditii meteo nefavorabile.Autor:
Adrian Lungu
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
8 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza