Cioloș: Nu există nicio gaură în buget

Fostul premier Dacian Cioloș susține că așa-zisa gaură în buget poate fi considerată drept o fumigenă din partea celor care nu au cum să îşi respecte promisiunile făcute în campania electorală.

Adăugat: 16 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloș, fost premier
trimite pe mail

Nu există nicio gaură în bugetul pe 2016, afirmă, într-o postare pe o reţea de socializare, fostul premier Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, dacă ar fi existat o asemenea gaură, aceasta ar fi avut un impact asupra deficitului bugetar, ori, anul 2016 s-a încheiat cu un deficit cu 0,2 procente mai mic decât cel prognozat.

În opinia lui Dacian Cioloş, această idee poate fi considerată drept o fumigenă din partea celor care nu au cum să îşi respecte promisiunile făcute în campania electorală.

Fostul premier aminteşte de un record de încasări de la Uniunea Europeană - şapte miliarde de euro, bani care au intrat în România.

Mai mult, ţinând cont de evoluţia economiei din primul semestru, Dacian Cioloş spune în aceeaşi postare că se justifica o rectificare bugetară pozitivă în cel de-al doilea semestru, când au fost alocate sume suplimentare şi au avut loc redistribuiri între ministere, acolo unde era absolut necesar.

Fostul premier mai spune că, prin toate măsurile luate pe parcursul anului trecut, a fost uşurată povara fiscală, prin rambursări mai mari de TVA şi chiar au fost create condiţii favorabile pentru ca guvernul din acest an să încaseze mai mulţi bani europeni, circa trei miliarde de euro.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza