Cioloş: Mediul investiţional din ţara noastră a devenit atractiv

Premierul Dacian Cioloş a vizitat Fabrica Pirelli de la Slatina, unde a declarat că mediul economic şi investiţional din ţara noastră s-a schimbat mult în ultimii ani, devenind unul atractiv.

Adăugat: 30 Septembrie 2016
Ultima actualizare:30 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Fabrica Pirelli de la Slatina este un exemplu al bunei cooperări dintre România şi Italia în domeniul economic, a declarat premierul Dacian Cioloş, în timpul unei vizite la această unitate de producţie de la Slatina.

El a precizat că Italia este nu doar un partener comercial foarte important pentru România, dar şi un partener în investiţii, iar fabrica de la Slatina arată că mediul economic şi investiţional din ţara noastră au evoluat foarte mult.  

Italia nu este doar un partener comercial foarte important pentru România, ci şi un partener economic care investeşte, spunea astăzi, după vizitarea fabricii de anvelope Pirelli, premierul Dacian Cioloş.

În opinia sa, investiţia italienilor de la Slatina dovedeşte că mediul economic şi investiţional din ţara noastră s-a schimbat mult în ultimii ani, devenind unul atractiv.  

"E important în perioada următoare nu doar să atragem investiţii străine, să le înrădăcinăm cât mai bine în potenţialul de dezvoltare al economiei româneşti, să creeze locuri de muncă, să aducă tehnologii moderne, să aducă investiţii în cercetare şi inovare, dar în paralel să putem crea oportunităţi şi capitalului autohton care să se dezvolte şi care să beneficieze de acest potenţial de creştere economică pe care îl are România", a spus Dacian Cioloş. 

Potrivit vicepreşedintelui executiv al grupului Pirelli, Marco Tronchetti Provera, Fabrica de anvelope de la Slatina este un model pe plan mondial, iar investiţiile actuale vor intra în cea de-a patra fază şi nu se vor opri aici. 

"Facem investiţii pentru cel puţin următorii 50 de ani, nu pentru următorii patru, cinci ani. Am ales România la început datorită poziţiei sale geografice. Am realizat o investiţie fără ajutoare, fără alte sprijinuri. După aceea am descoperit însă calitatea manoperei din România şi implicarea instituţiilor locale care ne-au determinat să continuăm", a spus Marco Tronchetti Provera.

Alături de premierul Dacian Cioloş s-au aflat, la Slatina, ministrul muncii şi cel al finanţelor.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza