Cioloş le spune ambasadorilor UE că doreşte scoaterea monitorizării justiţiei prin MCV

Premierul Dacian Cioloş a arătat azi, la Ambasada Olandei la Bucureşti, că România se pronunţă pentru înlocuirea MCV-ului cu un sistem intern de garantare a a justiţiei.

Adăugat: 2 Februarie 2016
Ultima actualizare:2 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

România pledează pentru înlocuirea Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu un sistem intern de garantare a bunului mers al justiţiei, le-a explicat premierul Dacian Cioloş ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene, în cadrul întrunirii organizate, astăzi, de Ambasada Olandei la Bucureşti.

Dacian Cioloş le-a vorbit, de asemenea, diplomaţilor europeni, despre situaţia din Republica Moldova şi sprijinul pe care ţara noastră îl poate acorda Chişinăului în materie de integrare.

"Am explicat de ce România consideră că trebuie să ne gândim la un mecanism de internalizare practic a acestui mecanism de control al Comisiei în procedurile uzuale ale Comisiei în acest domeniu, explicând şi de ce considerăm că România în continuare este un candidat important pentru spaţiul Schengen", a spus Dacian Cioloş.

Premierul a mai declarat că o parte a discuţiei s-a referit la situaţia din Republica Moldovei.

"Şi am discutat, bineînţeles, despre situaţia din Republica Moldova. Cred că în momentul de faţă dat fiind comportamentul României în această ultimă perioadă, România este recunoscută acuma şi de partenerii europeni şi euroatlantici în privinţa coordonării, să spun aşa, a cooperării cu Republica Moldova. Am explicat mecanismele noastre de sprijin acolo şi am sintetizat un pic discuţia pe care am avut-o cu primul ministru moldovean", a adăugat premierul Românei.

În ceea ce-i priveşte pe refugiaţii care ar fi trebuit preluaţi de România din Grecia şi Italia, premierul a explicat că aceştia nu au sosit, pentru că centrele de control şi distribuire din ţările respective nu funcţionează încă, a precizat redactorul RRA, Petruţa Obrejan.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza