Cioloş: La mulţi ani românilor din țară și de pretutindeni!

Premierul Dacian Cioloş a transmis mesajul său cu prilejul Zilei Naţionale a României, pe o reţea de socializare.

Adăugat: 1 Decembrie 2016
Ultima actualizare:1 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

"La mulți ani, România! La mulţi ani românilor din țară și de pretutindeni! La mulți ani tuturor celor care trăiesc în România!", le urează premierul Dacian Cioloş românilor, într-un mesaj postat pe Facebook.

Premierul afirmă ca 1 Decembrie 1918 a fost un miracol al istoriei.

”Însă, în spatele miracolului se află oameni în primul rând, oameni care au ştiut să viseze, care au ştiut să pună în aplicare acest ideal, cu consecvenţă, cu stăruinţă. Mă gândesc la personalităţi politice, la oameni de cultură, la oameni care pur şi simplu au crezut în acest ideal şi şi l-au asumat de la o generaţie la acealaltă. Şi acest lucru a fost posibil atunci, în 1918, pentru că am avut calitate în educaţie, valoare în cultură, a fost posibil datorită curajului armatei române, a fost posibil pentru că am avut oameni politici inspiraţi. Şi în felul acesta a putut să înceapă acest vis al României moderne, al României întregi”, continuă premierul.

Dacian Cioloş a afirmat că astăzi, la 98 de ani de la acel moment, la doar doi ani înainte de Centenarul Marii Uniri, suntem în faţa unei provocări care să ne permită să desăvârşim acest proiect al României moderne.

VIDEO Mesajul premierului Dacian Cioloş.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza