Cioloș în Parlament: România nu poate combate corupția fără reforma administrației

Premierul Dacian Cioloș a prezentat, la "Ora prim-ministrului" proiectul Guvernului pe tema administrației publice.

Adăugat: 11 Aprilie 2016
Ultima actualizare:11 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Dacian Cioloș în Parlament
trimite pe mail

Premierul Dacian Cioloş susţine că România nu se poate moderniza şi nu va putea combate eficient corupţia fără o reformă a administraţiei publice centrale şi locale.

El a vorbit, astăzi, în faţa deputaţilor la "Ora prim ministrului".

Premierul Dacian Cioloş a mai spus, în discursul său, că încrederea cetăţenilor în stat  poate fi recâştigată doar prin creşterea eficienţei, profesionalizarea administraţiei publice şi clarificarea nivelului până la care funcţiile executive sunt asumate politic, informează redactorul RRA, Angela Matei.

Premierul Dacian Cioloş a mai anunţat că Guvernul va înainta, în iunie, Parlamentului pachetul cu propunerile legislative pentru reforma administraţiei publice, iar până atunci va supune dezbaterii publice trei proiecte strategii.

"E vorba de funcţia publică, pe de o parte, de definirea funcţiei publice, a statutului funcţionarului public, a modului în care se fac recrutarea şi progresia în carieră, a responsabilităţilor pe care le are funcţionarul public. Apoi, al doilea pilon e legat de administraţia publică centrală şi al treilea pilon legat de administraţia publică locală. Ne dorim cu intervenţia de astăzi să lansăm o dezbatere publică pe aceste subiecte, care să aibă loc în cursul lunii aprilie-mai, în aşa fel încât în iunie să fim în măsură să venim cu un pachet de propuneri legislative pe care să îl supunem discuţiei şi aprobării în Parlament", a spus Cioloş.

AUDIO Discursul premierului Dacian Cioloș în Parlament.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza