Cioloș: Guvernul a luat decizii așteptate de mediul de afaceri

Stabilitate, predictibilitate şi transparenţă sunt cele trei condiţii esenţiale pentru a convinge companiile străine să investească în România.

Adăugat: 17 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:17 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Conferință de presă comuna Dacian Cioloș - reprezentanții Coaliției pentru pentru Dezvoltarea României
trimite pe mail

Reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României şi premierul Dacian Cioloş au pledat astăzi, într-o conferinţă la Palatul Victoria, pentru continuarea dialogului şi cu viitoarele guverne, întrucât astfel pot fi aflate concret aşteptările mediului de afaceri şi oportunităţile care i se pot oferi.

Stabilitate, predictibilitate şi transparenţă sunt cele trei condiţii esenţiale pentru a convinge companiile străine să investească în România, a declarat preşedintele Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, Radu Florescu.

El a precizat că investiţiile serioase cer resursă umană bine pregătită, infrastructură bună şi un stat de drept funcţional.

Radu Florescu spunea că discuţiile cu actualul cabinet au fost pragmatice şi eficiente, lipsite de protocol şi chiar dacă au existat păreri diferite s-au găsit soluţii, mai ales că tremele abordate nu au fost unele uşoare, şi anume liberalizarea pieţei gazelor, absorbţia fondurilor europene, Codul fiscal şi altele.

Radu Florescu a atras atenţia, totodată, asupra importanţei unui viitor buget echilibrat şi a unui plan macroeconomic realizabil pentru ca România să benefiiceze în continuare de creştere economică sustenabilă.

Premierul Dacian Cioloş a precizat, la rândul său, că în cadrul dialogului cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României s-au luat o serie de decizii aşteptate de mediul de afaceri.

Astfel, s-a ameliorat managementul companiilor de stat, s-au luat măsuri pentru debirocratizare, pentru simplificare, pentru reintroducerea pe alte baze a învăţământului profesional şi desigur măsuri de sprijin pentru agricultori.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza