Cioloş: Eliminarea taxei radio-tv va crea probleme bugetare şi legislative

Prim-ministrul a precizat că guvernul urmează să analizeze dacă există argumente pentru atacarea legii la Curtea Constituţională.

Adăugat: 28 Octombrie 2016
Ultima actualizare:28 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Premierul Dacian Cioloş consideră că legea care elimină taxa radio-tv creează, în cazul Radioului şi Televiziunii Publice, o situaţie fără precedent, întrucât vine în contradicţie cu legea de funcţionare a celor două instituţii.

Prim-ministrul a precizat, într-o emisiune la Realitatea TV că guvernul urmează să analizeze dacă există argumente pentru atacarea legii la Curtea Constituţională.

Premierul Dacian Cioloş a spus că aplicarea legii prin care sunt eliminate 102 taxe ar afecta bugetul de stat cu cel puţin 1,6 miliarde de lei.

El a arătat că eliminarea taxei radio-tv va crea, pe lângă probleme bugetare, şi probleme legislative.

"Legea de funcţionare a Televiziunii şi a Radioului prevede în momentul de faţă că aceste instituţii nu pot fi finanţate 100% din bugetul de stat, conform legislaţiei actuale. Şi dacă s-ar modifica legislaţia ar fi considerat ajutor de stat, care trebuie notificat Comisiei Europene şi trebuie câteva luni în care să aşteptăm răspunsul Comisiei Europene", a susţinut premierul.  

Dacian Cioloş a mai spus că această lege trebuia să fie făcută cu grijă, să fie analizat fiecare caz în parte, şi nu aşa cum s-a procedat, în regim de urgenţă.

"Dar poate că ambiţiile electorale sunt mai mari", a fost concluzia premierului.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza