Cioloş: Eliminarea diverselor taxe va avea un impact foarte mare asupra bugetului

Măririle de salarii, ca şi eliminarea diverselor taxe propuse de parlament în ultima perioadă va avea un impact foarte mare asupra bugetului, a declarat premierul Dacian Cioloş.

Adăugat: 1 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:1 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Declaraţia şefului guvernului a fost făcută în această dimineaţă,  într-un interviu pentru Adevărul live.

Dacian Cioloş a subliniat că era nevoie de o lege unitară de salarizare şi de excluderea unor taxe, dar nu prin adoptarea unor astfel de măsuri în bloc, fără calcule bugetare consistente.  

"Cu tot ce s-a votat în aceste ultime luni, în pregătirea campaniei electorale, aşa cum din păcate ne-a obişnuit parlamentul înainte de alegeri, votează în toate direcţiile măriri de salarii, fără calcule bugetare consistente, s-au cam adunat în jur de 9 miliarde de lei, deci peste un procent din PIB", a explicat el. 

Eliminarea celor peste 100 de taxe propusă de PSD contravine unor legi existente şi afectează funcţionarea unor instituţii, cum ar fi Radioul şi Televiziunea publice, a mai spus premierul Dacian Cioloş. 

"Se merge împotriva unor legi pe baza cărora funcţionează unele instituţii, de exemplu Televiziunea, Radioul, legea lor de funcţionare prevede că anumite cheltuieli la Televiziune şi la Radio, cum ar salariile, de exemplu, nu pot fi finanţate prin bugetul de stat, aşa cum e legea acum, deci dacă cineva politic ar fi vrut să decidă o schimbare a modului de abordare a finanţării Televiziunii, ar fi trebuit întâi să schimbe şi legea de funcţionare a Radioului şi Televiziunii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza