Cioloş consideră prioritară aplicarea Programului de Dezvoltare Rurală

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, astăzi, cu ministrul agriculturii, Achim Irimescu, pentru a discuta despre plăţile în agricultură şi activitatea celor doua agenţii, care au un rol în aplicarea politicii agricole comune.

Adăugat: 14 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:14 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhiva foto. Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Potrivit premierului Dacian Cioloş, este nevoie şi de o derulare în bune condiţii a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

"Aici, am incitat ministerul să gândească într-un mod mai imaginativ aplicarea Programului de Dezvoltare Rurală, care, conform noii politici agricole comune, dă posibilitatea de a a gândi şi de a aplica anumite măsuri în pachet, care să includă, pentru o anumită categorie de beneficiari, şi o susţinere pentru investiţii, şi pentru instalarea unui tânăr fermier, şi parte de consultanţă şi sprijin financiar pentru forme asociative, deci care pot fi gândite în pachet pe anumite domenii, pe anumite sectoare sau categorii de beneficiar", a afirmat premierul.

La rândul său, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a subliniat că priorităţile ministerului său se rezumă la acelerarea absorbţiei fondurilor europene, implementarea Politicii Agricole Comune, continuarea proiectele mari, cum ar fi cel de irigaţii.

Acesta a precizat că lista de priorităţi va fi afişată în scurt timp pe site-ul Ministerului Agriculturii.

"De asemenea, avem în vizor restructurarea cercetării pentru dezvoltarea producţiei agricole moderne astfel încât să reuşim să asigurăm hrana pentru 9 miliarde de oameni în 2050, aşa cum prevede evaluarea FAO. Este clar că nu se mai poate merge cu agricultura din secolul trecut. Trebuie să aducem inovarea iar cercetarea va juca un rol esenţial în acest sens", a adăugat Achim Irimescu.

Domeniul cercetării agricole şi organizarea activităţii de consultanţă, sunt de asemenea priorităţi ale Ministerului Agriculturii, a transmis redactorul Radio România Actualităţi, Daniela Mănuţă.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Daniela Mănuţă
Adăugat:
14 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza