Cioloș: Asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi, o idee bună

Dacian Cioloș susține asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pentru proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Adăugat: 19 Ianuarie 2020
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloș, președintele PLUS
trimite pe mail

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, la Iaşi, că formaţiunea pe care o conduce îşi doreşte alegeri în două tururi pentru desemnarea primarilor şi că asumarea răspunderii guvernului pentru acest proiect de lege este o variantă bună.

Dacian Cioloş: Mă bucur că domnul Ludovic Orban a făcut acest pas curajos. Sper să o facă şi pentru alte angajări de răspunderi, pentru alte proiecte de legi, pentru că, să fie foarte clar, acest guvern are sens doar în măsura în care reuşeşte să facă reforme, dacă nu reuşeşte să facă reforme atunci ne trebuie un alt guvern cu o majoritate clară în parlament, deci ne trebuie alegeri anticipate. Aşa că, varianta aceasta a angajării răspunderii mi se pare o variantă bună, nu doar pentru această iniţiativă, dar şi pentru altele, şi pentru secţia specială în justiţie şi pentru alte proiecte, pentru că rămânerea acestui guvern în funcţie se justifică doar în măsura în care România este reformată, altfel pierdem timpul pe politicianisme.

Executivul îşi va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, a anunţat, joi, premierul Ludovic Orban.

Premierul susține că alegerea primarilor în două tururi de scurtin ar îmbunătăţi performanţa administraţiei locale, iar aleșii locali ar avea legitimitate.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Ianuarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza