Cine va fi premierul României?

Social-democraţii vor stabili, în Comitetul Executiv al PSD de luni, propunerea de premier pe care o vor prezenta preşedintelui Klaus Iohannis.

Adăugat: 25 Iunie 2017
Ultima actualizare:25 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidele politice au, în aceste zile, reuniuni ale forurilor de conducere pentru a-şi definitiva mandatele la consultările de mâine cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru desemnarea unui nou premier.

De asemenea, au loc şi discuţii între liderii politici pentru consolidarea unei majorităţi parlamentare care să permită instalarea fără probleme a noului guvern.

Social-democraţii vor stabili mâine, în Comitetul Executiv al PSD, propunerea de premier pe care o vor prezenta preşedintelui Klaus Iohannis.

Vicepreşedintele partidului, Doina Pană, subliniază că acordul de guvernare cu ALDE şi cel parlamentar cu UDMR funcţionează şi este convinsă că recomandarea coaliţiei pentru şefia guvernului va fi accenptată de Cotroceni.

"Ok-ul de la Cotroceni sunt convinsă că va veni. Toate semnalele pe care preşedintele le-a dat până acum au fost de stabilitate, iar pe urmă acest prim-ministru va trebui să-şi facă echipa guvernamentală", a spus Doina Pană.

PNL, USR şi PMP exclud orice colaborare cu un guvern în care se regăsesc social-democraţii.

"Nu vom purta nicio negociere pentru formarea noului guvern cu PSD. Vom vota împotriva oricărei formule de guvern care va conţine PSD în ea", a susținut Ludovic Orban.

UDMR şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale au precizat că vor definitiva mâine punctele de vedere pe care le vor prezenta în cadrul discuţiilor de la Cotroceni cu privire la viitorul guvern. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va desemna un prim-ministru după ce va asculta toate opiniile, iar susţinerea persoanei numite va fi demonstrată de votul din Parlament.

"Preşedintele nu poate să facă altceva decât să asculte toate părţile şi să tragă propriile concluzii, acelea, pe urmă, se verifică pe real, în Parlament",  a declarat Klaus Iohannis.

Toate partidele parlamentare au confirmat prezenţa la consultările de la Palatul Coptroceni.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza