Cine va fi premierul României?

Numele premierului ar putea fi cunoscut în ultima săptămână din acest an.

Adăugat: 27 Decembrie 2016
Ultima actualizare:27 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În ultima săptămână din acest an am putea afla numele premierului desemnat să formeze noul guvern, după alegerile parlamentare.

Anunţul a fost făcut înainte de sărbători de preşedintele Klaus Iohannis.

Anunţul preşedintelui Klaus Iohannis a fost primit cu părere de rău de şefii partidelor care compun coaliţia majoritară în parlament.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a arătat dezamăgit de decizia şefului statului de a amâna desemnarea premierului.

El a precizat că Parlamentul era pregătit deja pentru audierea şi votarea noilor miniştri.

La rândul său, copreşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu Tăriceanu, a menţionat că perioada în care România este condusă de un guvern interimar trebuie să fie cât mai scurtă, astfel încât legile importante să poată fi adoptate la timp.

Din opoziţie, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a susţinut că este dreptul constituţional al preşedintelui României să facă o analiză cât mai serioasă a propunerii privind desemnarea premierului.

Liderul liberal a subliniat că lucrurile ar fi fost mult mai simple dacă în fruntea viitorului guvern ar fi fost propus un lider politic cu activitate cunoscută.

Astăzi este a doua zi de Crăciun, iar preşedintele Klaus Iohannis ar putea să-şi anunţe decizia oricând începând de mâine: şeful statului ori nominalizează premierul, ori convoacă o nouă rundă de discuţii cu partidele.

Sevil Shhaideh, propusă de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, are 52 de ani, a absolvit ASE-ul, a deţinut mai multe funcţii în administraţia publică, apoi a fost secretar de stat şi ministru.

Dacă va fi nominalizată, ea ar deveni prima femeie premier din istoria ţării.Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza