Chiuariu: Avem nevoie de un control mai puternic al Parlamentului asupra Guvernului

Liberalul PNL Tudor Chiuariu susţine că în urma revizuirii Constituţiei "trebuie să avem mai multă putere pentru Parlament, un control mai strict al Guvernului, un preşedinte arbitru, care să fie neutru şi să poată să-i reprezinte pe toţi românii".

Adăugat: 24 Mai 2013
Ultima actualizare:24 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului şi membru al Comisiei de revizuire a Constituţiei României, Tudor Chiuariu, a fost invitat să conferenţieze la Facultatea de Drept a Universităţii de Vest Timişoara pe tema "Revizuirii Constituţiei, între experienţe naţionale şi standarde europene".

El a declarat, vineri, la Timişoara, că  România are nevoie de o Constituţie care să confere un control mai puternic al Parlamentului asupra Guvernului, cea mai mare parte a compatrioţilor fiind de părere că, atunci când există Putere şi Opoziţie şi o dezbatere, se iau decizii mai bune.
    
"În urma acestei revizuiri constituţionale trebuie să avem mai multă putere pentru parlament, un control mai strict al guvernului, un preşedinte arbitru, care să fie neutru, imparţial şi să poată să-i reprezinte pe toţi românii şi nu doar un partid sau un grup de interese", a afirmat Chiuariu, citat de Agrepres.
    
Tudor Chiuariu a spus, înainte de dezbatere, că le va vorbi celor prezenţi la conferinţa de la Universitatea de Vest din Timişoara şi despre drepturile şi libertăţile  fundamentale ale omului şi cum pot fi acestea mai bine protejate, dar şi despre cum putem avea un sistem politic care să poată favoriza dezvoltarea economică.
    
"Le voi vorbi despre naşterea unui patriotism constituţional şi de valorile care ne pot aduce împreună ca o naţiune. Mă refer aici la drepturile şi libertăţile fundamentale, la nevoia de a a avea o protecţie efectivă şi la un nivel mai ridicat de protecţie a drepturilor persoanei şi cetăţeanului, de un sistem politic mai clar, mai stabil, mai echilibrat, care să favorizeze creşterea economică şi, nu în ultimul rând, de o reorganizare administrativ-teritorială care să răspundă nevoilor cetăţenilor", a adăugat Chiuariu.
    
Conferinţa de la Timişoara li s-a adresat atât juriştilor, cât şi altor specialişti - politologi, sociologi, economişti, istorici - interesaţi de reforma constituţională.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
24 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza