Chiţoiu: Statutul PNL e făcut chiar de cei care îl contestă

Liderul PNL Daniel Chiţoiu afirmă că actualul Statut al PNL a fost scris chiar de cei care acum critică documentul şi îi aduc amendamente, precizând că se referă la Călin Popescu Tăriceanu, Andrei Chiliman, Ludovic Orban şi Vlad Moisescu.

Adăugat: 20 Februarie 2013
Ultima actualizare:20 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului, că statutul partidului este făcut chiar de cei care îl contestă şi a respins acuzaţiile potrivit cărora în PNL ar fi deficit de democraţie.

"Actualul Statut al partidului a fost scris, de la primul la ultimul cuvânt, de către Călin Popescu Tăriceanu, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, fostul preşedinte, şi Ludovic Orban", a spus Chiţoiu, precizând că aceştia critică acum un statut pe care ei înşişi l-au făcut.
    
Potrivit lui Chiţoiu, este deplasat ca un fost premier al PNL şi preşedinte al formaţiunii, un fost ministru liberal şi un actual primar liberal să încerce să manipuleze presa şi societatea afirmând că în partid nu este democraţie.

"În afară de ei mai vedeţi pe cineva spunând acelaşi lucru?", a întrebat, retoric, Chiţoiu.    
    
Întrebat dacă contestatarii vor fi excluşi din partid, el a spus că acest lucru se va întâmpla numai în cazul în care vor încălca prevederile statutului.
    
"După congres, dacă încalcă prevederile statutului, da, se vor aplica sancţiuni pentru orice membru de partid", a afirmat vicepreşedintele liberal.    
    
El a precizat că pe listele de delegaţi la congres se regăsesc reprezentanţi ai filialelor de cartier şi ai consilierilor.
    
Referindu-se la afirmaţiile senatorului liberal Lucian Iliescu potrivit cărora congresul ar fi fost pregătit pentru a fi unanimitate pentru singurul candidat anunţat la preşedinţia partidului, Chiţoiu a spus că nu ştie cum vor vota delegaţii.
    
"Nu ştiu ce a vrut să spună domnul senator. Nu ştiu cum vor vor vota delegaţii. În lista de delegaţi de la sectorul 1 am pus reprezentanţi din Biroul politic. Din 15 membri ai Biroului Politic am pus 6, reprezentanţi ai preşedinţilor de cartier şi ai consilierilor locali care sunt oamenii lor, angajaţii primăriei. Am pus din 10 câte 5 din fiecare, din organizaţia de tineret, de femei, l-am pus şi pe Vlad Moisescu şi pe Ioana Costescu, marea consilieră, care este consiliera şi a lui Vlad Moisescu şi a primarului Chiliman. Nu-i înţeleg care este deficitul de democraţie", a adăugat Chiţoiu.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
20 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza