Chişinăul cere explicaţii Ambasadei Rusiei in R. Moldova în legătură cu aplicaţiile militare

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău a cerut explicaţii Ambasadei Rusiei în Republica Moldova în legătură cu aplicaţiile militare desfăşurate în comun cu structurile de forţă transnistrene.

Adăugat: 18 August 2016
Ultima actualizare:18 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău a cerut explicaţii Ambasadei Rusiei în Republica Moldova în legătură cu aplicaţiile militare desfăşurate în mod repetat de către Grupul Operaţional de Trupe Ruseşti în comun cu structurile de forţă transnistrene.

Exerciţiul s-a desfăşurat în ultimele două zile într-o localitate de lângă Tiraspol.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chişinău, asemenea acţiuni în care sunt implicate forţe militare străine aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova şi subdiviziuni militare şi paramilitare ale unei entităţi autostatale nerecunoscute de nimeni sunt provocatoare şi inadmisibile, transmite Victor Pogor de la Radio Chişinău. Î

În plus, aceste aplicaţii reprezintă o sfirdare la adresa mecanismelor de pacificer din regiune şi subminează suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova - se mai spune în declaraţia Ministerului de Externe de la Chişinău.

În acest context, ministerul a subliniat necesitatea retragerii forţelor militare ruse şi a muniţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova şi transformării actualei operaţiuni de pace într-o misiune civilă internaţională.

Ambasada Rusă nu a avut o reacţie oficială la declaraţia Chişinăului.

Pe 16 şi 17 august, în Transnistria au avut loc aplicaţii la care au participat trupe ruseşti şi unităţi speciale aflate în subordinea administraţiei de la Tiraspol.

Ele s-au desfăşurat la numai două săptămâni de la un alt exerciţiu militar comun cu participarea miliatrilor ruşi şi transnistreni, condamnat de asemenea de către autorităţile de la Chişinău.

 Autor:
Victor Pogor
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza