CFR Marfă va fi vândută până în octombrie. Citeşte condiţiile

Hotărârea de Guvern privind privatizarea companiei prin vânzarea a 51% din acţiuni către Grup Feroviar Român a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

Adăugat: 15 August 2013
Ultima actualizare:11 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Termenul de finalizare a tranzacţiei este de 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ.

Documentul prevede că pachetul majoritar de acţiuni se vinde cu 905 milioane lei, din care câştigătorul licitaţiei trebuie să constituie un depozit de aproximativ 10%, adică 20 de milioane de euro.

În plus, pentru finalizarea tranzacţiei este nevoie de o adresă sau un aviz de la Consiliul Concurenţei şi de acordul finanţatorilor interni şi externi ai CFR Marfă cu privire la modificarea structurii acţionariatului societăţii.

Hotărarea de guvern privind privatizarea CFR Marfa a fost publicata miercuri seara in Monitorul Oficial si prevedere elementele principale ale contractului de vanzare-cumparare intre stat si SC Grup Feroviar Roman.

Cinci condiţii de îndeplinit:

În hotărâre sunt prevăzute cinci condiţii pentru transferul dreptului de proprietate:

►avizul favorabil al Consiliului Concurenţei.

►finalizarea de către vânzător a conversiei creanţelor deţinute de stat asupra societăţii şi definitivarea structurii capitalului social ca urmare a operaţiunii de majorare de capital în baza conversiei.

►obţinerea de către vânzător de la finaţatorii externi şi interni a acordului cu privire la modificarea structurii actionariatului

►creditarea contului vânzătorului cu toate sumele datorate de cumpărator

►semnarea declaraţiei privind transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de acţiuni în registrul acţionarilor şi de acţiuni ale societăţii

În contract mai este prevăzut ca vânzătorul, cumpărătorul şi un agent escrow să încheie, în termen de 30 de zile de la semnarea contractului, un contract escrow care va avea ca principal obiect plata de către cumpărător  a sumei de 90.498.000 lei reprezentând 10% din preţul de cumpărare, în termen de două zile lucrătoare de la încheierea contractului escrow.

Preţul de cumpărare a pachetului de acţiuni este de 904.980.000 lei.

Daca finalizarea nu are loc, independent de orice culpă a cumpărătorului, într-o perioadă de maxim 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prezentei Hotărâri, contractul se desfiinţeaza de plin drept fără a mai fi necesara punerea în întârziere, fără orice altă formalitate prealabilă şi fără intervenţia instanţei.

Statul va avea dreptul de a numi doi administratori în consiliul de administraţie al societăţii pe întreaga perioadă în care vânzătorul deţine cel putin 10% din capitalul social.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 August 2013
Ultima actualizare:
11 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza