Cetăţenii pot participa luni la dezbaterea publică pe tema graţierii

Dezbatere publică asupra proiectelor de Ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor Penal şi de Procedură Penală.

Adăugat: 27 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florin Iordache, ministrul Justiţiei
trimite pe mail

Cetăţenii pot participa luni, la sediul Ministerului Justiţiei, la o dezbatere publică asupra proiectelor de Ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor Penal şi de Procedură Penală. Cei interesaţi se pot înscrie şi trimite observaţii şi propuneri la adresa: dean@just.ro.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, ieri, într-o emisiune la Radio România Actualităţi, că o campanie uriaşă de dezinformare a dus la tensiunile din spaţiul public pe această temă şi că adoptarea ordonanţelor nu va afecta continuarea luptei împotriva corupţie.

"Nu există nicio pedeapsă de corupţie care să fie graţiată, nu sunt graţiate pedepsele celor care au înfăptuit acte cu violenţă, omoruri, violuri, nu există niciun fel de prevedere de amnistie ca să se creadă că este vorba de vreo dedicaţie aşa cum s-a discutat", a precizat preşedintele Senatului. 

PNL ameninţă cu moţiunea de cenzură

În schimb, PNL ameninţă cu moţiunea de cenzură în cazul adoptării de executiv a celor două ordonanţe de urgenţă. 

"Iniţiativa guvernului de a pune înaintea bugetului de stat ordonanţe privind graţierea şi modificarea Codului Penal pentru clientela politică arată că de fapt guvernul nu este preocupat de problemele reale pe care le-a clamat în campania electorală, ci de interesele celor care gravitează în jurul grupului de decizie", a afirmata Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza