Cetățenii cu acte de identitate expirate nu pot vota

Pe 5 iunie au loc alegeri locale, iar cetățenii care nu au documente de identitate valabile nu vor putea vota.

Adăugat: 10 Mai 2016
Ultima actualizare:10 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Peste 7000 de persoane, din municipiul Sibiu şi cele 10 comune limitrofe arondate Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Sibiu, deţin acte de identitate expirate şi nu s-au prezentat pentru a le preschimba.

Prin urmare, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Sibiu face apel la toate aceste persoane să se prezinte de urgenţă la ghişeele din sediul Primăriei Sibiu pe bulevardul Victoriei pentru a intra în legalitate.

"Această invitaţie este cu atât mai importantă cu cât, în mai puţin de o lună, vor avea loc alegeri locale şi nu vor avea posibilitatea să îşi exprime votul dacă nu deţin o carte de identitate valabilă", se spune într-un comunicat de presă transmis de Primăria Sibiu.

Autorităţile sibiene amintesc cetăţenilor că au obligaţia legală de a se prezenta la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor pentru a obţine un act de identitate valabil, în următoarele cazuri: primul act de identitate la vârsta de 14 ani, la expirarea precedentului act de identitate, la schimbarea domiciliului sau stării civile, în cazul pierderii, furtului, deteriorării buletinului sau cărţii de identitate, precum şi pentru a solicita înscrierea vizei de resedinţă (flotant) persoanelor care locuiesc temporar la altă adresă decât cea de domiciliu.

De asemenea, persoanele care deţin încă buletin de identitate de tip vechi sunt obligate ca până la sfârşitul acestui an să îl înlocuiască cu o carte de identitate, transmite corespondentul RRA, Carmen Vulcan.Autor:
Carmen Vulcan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza