Cetăţeni ai Republicii Moldova "luptă în Siria de partea Statului Islamic"

Ministrul Apărării, Anatol Şalaru, a declarat că sunt cetăţeni moldoveni care au participat la luptele din Siria de partea grupării jihadiste Statul Islamic.

Adăugat: 23 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:23 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Anatol Şalaru, ministrul Apărării
trimite pe mail

Cetăţeni ai Republicii Moldova luptă în Siria de partea Statului Islamic, a declarat ministrul moldovean al Apărării, Anatol Şalaru, după o reuniune a şefilor serviciilor de securitate coordonată de preşedintele Nicolae Timofti.

Ministrul a mai spus că în momentul de faţă nu există o ameninţare teroristă majoră pentru Republica Moldova.

Ministrul Apărării, Anatol Şalaru, a declarat, după şedinţa convocată de preşedintele Nicolae Timofti, că sunt cetăţeni moldoveni care au participat la luptele din Siria de partea grupării jihadiste Statul Islamic.

În acelaşi timp, ministrul consideră că nu există riscul unui atac terorist în Republica Moldova.

"Riscurile din interior vin, din partea celor care sunt astăzi în Moldova care simpatizează Statul Islamic. Din câte am înţeles, avem şi noi moldoveni care luptă în Siria şi sunt mulţi străini care se află în Moldova astăzi. Deşi eu nu cred că există un risc major de atentate în Republica Moldova, scopul lor este panica, iar noi nu trebuie să ne lăsăm influenţaţi, nu trebuie să cadem în această capcană", a spus Anatol Şalaru.

Instituţiile de forţă din Republica Moldova au primit dispoziţii pentru a preveni riscurile legate de terorism - a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei de la Chişinău, Vlad Ţurcanu.

 Autor:
Natalia Zaharescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza